Ar šo recepeti varēsi pagatavot lieliskus salātus no parastajām bietēm! Šie vitamīnu bagātie salāti pazūd no galda acumirklī – tie ir gan gardi, gan veselīgi.
Kā jau minēju, galvenā sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir salātiem īpašu garšas niansi. Vārītas bietes ir dabīgi saldenas, ar izteiktu “zemes” garšu, kas lieliski sader ar sāļiem, skābiem vai pikantiem produktiem. Šī garšu kombinācija nodrošina harmoniju, padarot salātus daudzveidīgus un baudāmus.
Lasi arī: Gaidāmi rekordi – sinoptiķis runā par El Ninjo, kas atnesīs vasarā velnišķīgu karstumu
Vārītas bietes ir maigas un sulīgas, bet tomēr ar nedaudz kraukšķīgu tekstūru. Šī kombinācija piedod patīkamu kontrastu salātu kopējai tekstūrai, īpaši, ja tās apvieno ar kraukšķīgiem dārzeņiem, riekstiem vai sieru.
Bietes piešķir salātiem spilgti sarkanu vai violetu nokrāsu, padarot ēdienu vizuāli pievilcīgu. Krāsa ne tikai izceļas uz šķīvja, bet arī palīdz radīt apetīti, jo cilvēkiem bieži vien patīk krāsaini un dzīvīgi ēdieni.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Ķermeņa aromāta izmaiņas pēc 60 – personīgais skatījums
Gatavošanas metode:
1. Vāra bietes līdz mīkstas vai cep cepeškrāsnī. Pēc tam sarīvē uz rupjās rīves un pārliek salātu bļodā.
2. Trīs olas cieti novāra, atdzesē un smalki sakapā.
3. Smalki sagrieziet lielu sīpolu un apcepiet sakarsētā pannā ar augu eļļu, līdz tas kļūst mīksts.
Nākamā sastāvdaļa ir ļoti svarīga, lai garša butu pilnīga!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Atklātas skumjas ziņas par filmiņu “Straume” no Ķīnas puses: pārsteidzoša nekaunība (foto)by Laura Blūma
- Pazīstamais Roberto Meloni, viesojoties TV raidījumā, uzrunā prezidentu Rinkēviču, uzdodot pavisam negaidītu jautājumuby Laura Blūma
- Stādi ir jālaista šajā diennakts laikā – tie augs daudz labākby Anete Vītola